
به گزارش سراج24، برخی از کارشناسان شکست جریان اصولگرایی را در انتخابات یازدهم ریاست جمهوری اقدامات محمود احمدینژاد عنوان میکنند و برخی دیگر نیز معتقدند تکثر کانددیدای انتخابات ریاست جمهوری در جریان اصولگرا را باعث شکسته شدن رأی اصولگرایان و در نهایت شکست آنها در انتخابات شد.
با این حال پس از انتخابات یازدهم ریاست جمهوری مشاهده میکنیم جریان اصولگرا برای ایجاد یگ جریان منسجمتر به دنبال روشها و تئوریهایی جدیدی رفتند. برخی به دنبال ایجاد ارتباط با ناطق نوری بودند و برخی دیگر به دنبال ایجاد گروهی جدید در بین جریانات اصولگرا بودند. از سوی دیگر برخی از جریانات اصولگرا طرح حزب فراگیر را مطرح میکنند تا به واسطه آن بتوانند انسجامی را در جریان اصولگرا شکل دهند.
محمد جواد لاریجانی متفکر جریان اصولگرایی در توصیه خود به جریان اصولگرا میگوید جوانان جریان اصولگرا باید پیرمردها را قال بگذارند و جریان اصولگرایی مدرن را شکل بدهند. از سوی دیگر پیشقراوران جریان اصولگرایی باید به جوانها میدان بدهند. لاریجانی یکی از ویژگیهای ورود جریان جوان اصولگرایی را از بین رفتن تشتتها عنوان میکند که میتواند در حفظ انسجام جریان اصولگرا نقش مؤثری را داشته باشد.
با این حال با برررسی جریانات اصولگرایی مشاهده میکنیم برخی احزاب اصولگرا حتی سالها اعضای شورای مرکزی آنها تغییر نمیکند و همواره انتقادی که به آنها وارد است که هیچگاه از جوانان در حزب خود استفاده نمیکنند. عدم جوانگرایی و یا به اصطلاح پوست اندازی در برخی احزاب، عملکرد این حزب را تحت شعاع خود قرار داده است و میبیینیم این حزب با همه امکاناتی که دارد اما متاسفانه در هیچ انتخاباتی نمی تواند تأثیرگذار باشد.
از سوی دیگر احزابی که به نوعی جوانگیرایی را در حزب خود مورد توجه قرار میدهند به مراتب میتوانند نسبت به سایر احزاب اثرگذارتر باشند و حداقل در جریان اصولگرا تأثیرگذاری بیشتری دارند. به عنوان مثال برخی احزاب اصولگرایی مانند جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی و جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی به دلیل رویکرد جواگرایی که داشتند توانستند در انتخاباتها تأثیرگذار باشند و همچنین در صحنههای سیاسی کشور مؤثر واقع شوند.